Morsomt og billedrikt om Bekkelagets historie

Ragnvald Hansen ga en spennende innføring i Nedre Bekkelagets historie. Sammen med Dag Jarnøy viste han bilder og små filmsnutter fra både litt eldre og nyere tid.

Ragnvald Hansen er selv født og oppvokst på Bekkelaget, og bor fortsatt der. Han hadde sin barndom i det eldste huset og eier nå det nest eldste huset som ligger i Grønsundveien.  Han fortalte og viste bilder fra Grønsund i gamle dager, og sammenholdt mange av bildene med bilder fra vår tid. Han viste flere bilder fra området nederst i Bekkelagsveien, hvor det var boliger, forretninger og fabrikker. Han viste bilder og film om Bekkelagsraset i 1953, som han selv opplevde.  Han fortalte om den første skolen, jernbanens utvikling, telefonsentralen, de eldste husene og den store jettegryten som ligger i Bjerringbakken. Videre fortalte han om Skipsfartens Internat, som ble brukt som leir av tyskerne i 2. verdenskrig.

Gamle bilder viste fiskesteder og små gårdsbruk , nyere bilder viste større og finere fritidshus og boliger. Han fortalte om Bækkelaget Kul- og Vedforretning, utvikling av båthavna, Ceres og de andre lokalbåtene, og mye annet. 

Omtrent 50 medlemmer møtte for å høre Ragnvald Hansen fortelle om Nedre Bekkelaget og den utviklingen som har funnet sted der de siste 2-300 årene. Fordi han selv kjenner historien så godt ble det en spontan og personlig fortelling.