Fjerne oppvekstår på Holmlia

Karin Kinge Lindboe vokste opp i en blokk på Holmlia i 1950- og -60-årene. Hun er barne- og ungdomsbokforfatter og debuterte i 1992 med Mormors hjerte, en historie om å flytte til et nytt sted og om vennskap til tross for mange ulikheter. Det er senere blitt en rekke bøker, og i 2011 fikk hun kritikerprisen for beste barne- og ungdomsbok, Etterpå varer så lenge.

Historielaget hadde lagt sitt møte 14. oktober 2013 til Holmlia bibliotek, og for et fullt lokale kunne Karin Kinge Lindboe fortelle om å bo i blokk på landet, omgitt av kubeiter der det til og med fantes en olm okse. Hun mintes løpske hester, barske uteliggere og andre eksistenser i utkanten av og stundom på kant med kommunen og samfunnet. Morsom og fargerik var hennes fortelling, og fortellergleden smittet. Det kom ganske mange historier også fra andre som husket fjerne år før noen hadde oppfunnet ”Søndre Nordstrand”, fra lenge før Holmlia ble Holmlia.


Skrevet av Lars Alldèn