Opplev Nedre Bekkelaget!

Bekkelagsraset var et leirskred som rammet Bekkelaget i Oslo 7. oktober 1953. Foto: Sondre Aker Historielag

Bekkelagsraset var et leirskred som rammet Bekkelaget i Oslo 7. oktober 1953. Foto: Sondre Aker Historielag

Lørdag 19. august kl 11.00 rusletur på Nedre Bekkelaget.

Bli med på historielagets rusletur på Bekkelaget, som tar deg med mer enn 100 år tilbake i tid! Nedre Bekkelaget er blant de få områdene i Nordstrand bydel hvor tiden nesten har stått stille.

Her ligger gamle villaer, herskapshus og sommerhus omgitt av romslige hager. Her bodde fiskere, sjøfolk og etter hvert velstående folk fra Kristiania.

Stiller du på hjørnet av Solveien og Bekkelagsveien kl 11.00 lørdag 19. august, møter du guiden, Bekkelagsmannen Ragnvald Omar Hansen, som vil ta deg med på en historisk rusletur nedover mot Bekkelaget og videre omkring på Nedre Bekkelaget. Han forteller om den første skolen, jernbanen, fiskerne, Bekkelagsraset og dampbåten Ceres.

Turen tar ca. 2 ½ time i rolig tempo. Vi møtes i krysset Solveien – Bekkelagsveien kl 11.00

(Det er ikke kl 18.00 som feilaktig opplyst i SAHs program)

Presentasjon av boka om Ekebergbanen

Mandag 25. september kl. 18.30 i Nordstrandhuset

En gang tidlig på 1890-tallet, da den øverste delen av skoglia opp fra Nordstrand og Bekkelaget fortsatt var tynt befolket, men likevel i vekst, kan tanken om Ekebergbanen ha blitt lansert første gang. Her bodde mange velstående og velutdannete mennesker fra Kristiania. Byen begynte å bli for trang for ambisiøse og naturelskende mennesker, lutret av byens pengestrømmer og kultur. Dette ville de ta med seg. De drømte om en glidende overgang mellom by og land, en avstand de ønsket å gjøre så liten som mulig. Med en elektrisk skinnegående bane, selve sporet til den nye tid, kunne det bli virkelighet for mange. Det ble en lang prosess før Ekebergbanen ble åpnet 1. juni i 1917.

Nå feirer vi banens 100-årsjubileum og Søndre Aker Historielag lager en bok om Ekebergbanen. Forfatter av boka er Ivar Sekne. Historielagets nestleder.

Vi skal ha mange bilder i boka, og vi tar i mot bilder som viser noe av miljøet omkring Ekebergbanen, gjerne mennesker. Kontakt Ivar Sekne på mail sekne@online.no eller på telefon 907 47 315.